Matematik

Skæringspunkt - lineære sammenhænge

08. november 2009 af Tyrael (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er gået lidt i stå med en opgave.
Jeg skal finde skæringspunktet for en lineær sammenhæng, men jeg ved bare ikke, hvordan jeg gør. :-/ Er der nogen, som kan hjælpe mig? :)

Formlen:

y = ax+b

y =-1x+b


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af peter lind

Træk de 2 ligninger fra hinanden. Det giver en simpel ligning i x, som du må løse.


Svar #2
08. november 2009 af Tyrael (Slettet)

Det må du uddybe lidt mere og evt. komme med et eksempel på. xD
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2009 af peter lind

At trække ligningernme fra hinanden betyder blot at du trækker det der står på venstre side i den anden ligning fra det der står på venstre side i den første ligning. Det samme gør du på højre side. Resultatet for venstre side og højre side sætter du lig hinanden.

a=b, c=d  -> a-c=b-d


Svar #4
08. november 2009 af Tyrael (Slettet)

Lad os nu antage, at punkterne er (-2,7) (4,1).

a = -2

b = 7

c = 4

d = 1

-2-4 = 7-1

-6-6 = 0

Jeg er da gået galt i byen, eller?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2009 af peter lind

Der gælder jo ikke a=b eller c=d. Da du ikke kender a, b x eller y i din oprindelige opgave skal du ikke bruge tilfældig indsatte taleksempler der. Du skal simpelthen foretage subtraktionerne og reducere.


Skriv et svar til: Skæringspunkt - lineære sammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.