Matematik

asymptote,division

16. januar 2005 af Alicante (Slettet)
hf 2000-8-3

opgave 7a

en funktion f er givet ved
f(x)= (4x^3+22x^2-5x+3)/(x^2+6x+9)

Det oplyses, at grafen for f har to asymptoter.

funktionen ene asymptote er lodret da
(-3)^2+6*(-3)+9=0

funktionen anden asymptote er skrå, da tællers grad netop er en større end nævners grad. den findes ved division.

her kommer jeg i tvivl fordi der er tale om en 3. grads ligning skal den ikke laves om til en anden gradsligning og nævner til en 1. gradsligning????

kan jeg ændre dem ved at gætte en rod på lommeregneren???

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2005 af frodo (Slettet)

du udfører da bare polynomiers division, og da får du et førstegradspolynomium, plus en rest,.

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2005 af Duffy

Ja, gæt en rod fx x=-5,740510058

og x=-3 er lodret asymptote da -3 ikke samtidig er rod i tællerpolynomiet.

Skrå asymptote y=4x-2


Duffy

Svar #3
16. januar 2005 af Alicante (Slettet)

det driller

(x^2+6x+9)/(4x^3-22x^2-5x+3)=

4x-3(2/3)x-(5/9)x+ 3/x^2+6x+9

nej vel
om igen

(x^2+6x+9)/(4x^3-22x^2-5x+3)=

4x+(4/6)x^2+(4/9)x^3-22-(22/6)x-(22/9)x^2

nej vel

jeg må til at blive gode venner med matematikken igen og ikke mindst asymptoterne, jeg ved ikke hvad der går galt måske er det pga. sso for den opgave går mig virkelig på. nå men lige nu er det matematik. hvad er det lige jeg har gang i?????

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2005 af Duffy

Jah, hvad er det mon??


Duffy

Svar #5
16. januar 2005 af Alicante (Slettet)

jeg prøver på at udføre en division, men det går ikke så godt. nogen forslag????

Svar #6
16. januar 2005 af Alicante (Slettet)

er jeg opgivet for i dag????

Skriv et svar til: asymptote,division

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.