Matematik

En forklaring

11. november 2009 af Gomar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)

Kan I hjælpe mig med, at give mig en forklaring på, hvordan man løser denne ligning?For jeg kan virkelig ikke finde ud af det, selv om jeg har prøvet flere gange.

(x-4)^2=x^2-y ∧ 2y-4x=4


1) (x-4)2=x2-y


2) 2y-4x=4

x2+16-2*x*4=x2-y

16-8x=-y

y=8x-16


2(8x-16)-4x=4


16x-32-4x=4


12x=36


x=3


y=8*4-16


y=16


(x,y)=(3,16)
 

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2009 af MN-P (Slettet)

Hvad er dit problem?

Du kan "gøre prøve" ved at indsætte x og y i de opringelige ligninger og regne hver side af ligningen ud for sig, Hvis løsningerne er rigtige får du samme resultat på begge sider af =

(x-4)2=x2-y


(x,y)=(3,16)

venstre side (3-4)2=12=1

højre side 32-16=-5            der er noget galt

Der hvor du regner y ud indsætter du x=4 i stedet for x=3

prøv igen og lav selv prøven bagefter


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. november 2009 af miluiel (Slettet)

 du har jo bare løst ligningen ved at sætte den ene ind i den anden, der er ikke umiddelbart noget navn for dette.


Svar #3
11. november 2009 af Gomar (Slettet)

Ja miluie, det er rigtig nok, men problemet er, at vores lærer ville have at vi argumentere for, hvordan man har lavet disse udregninger.


Svar #4
11. november 2009 af Gomar (Slettet)

Mit problem er, at hvordan jeg kan argumenter for denne udregning MN-P.

Og tak for du har minet mig, om at rette på det sidste =)


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. november 2009 af MN-P (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på, hvad det er han vil have.

Når jeg hjælper her skriver jeg ofte ud for hver linie hvad jeg gør for at komme til det der står i næste linie.

I din opgave ville jeg så ud for de første linier skrive:

1) (x-4)2=x2-y                       ganger ind i parentesen       

x2+16-2*x*4=x2-y                trækker sammen

16-8x=-y                               ganger med (-1)

y=8x-16                                indsætter 8x-16 i stedet for y i ligning 2 (supstitution)

                                             o.s.v.

Om det er dette han ønsker ved jeg ikke. Spørg ham.


Svar #6
12. november 2009 af Gomar (Slettet)

Jo, det er rigtig, for da jeg spurgte andre end dig, så sagde de det samme som du skrev.

Mange tak for din forklaring søde =)


Skriv et svar til: En forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.