Matematik

Matematik - find forskrift

12. november 2009 af sapcool (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej  .. Nogle der lige kan kigge på følgende opgave ? Ville være dejligt. På forhånd tak.

Om en ekspontielt aftagende funktion f oplyses, at grafen for f går gennem punktet P(3;100), og at halveringskonstanten er 47. Bestem en forskrift for f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2009 af mathon

dvs gennem P(3;100) og Q(50;50)


Svar #2
12. november 2009 af sapcool (Slettet)

Q ?


Svar #3
12. november 2009 af sapcool (Slettet)

Nogle der kan forklare det lidt nærmere ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2009 af mathon

når tiden øges med 47, falder funktionsværdien til det halve

3 øget med 47 er 50
halvdelen af 100 = 50

   f(x) = y = b·ax

   y2/y1 = ax2-x1
   50/100 = a50-3

    (1/2) = a47

     a = (1/2)1/47 = 0,98536


Skriv et svar til: Matematik - find forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.