Matematik

Sin(V)

12. november 2009 af Magnus22 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej søde mennesker.

Jeg har målene for en trekant: a=0,8 b=0,6 c=1

hvordan finde jeg sin(V)
 

På forhånd mange tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2009 af peter lind

Jeg går ud fra at V er enaf vinklerne A, B eller C. Brug cosinusrelationen til at finde cos(v). Find dernæst sin(v) af sin(v) kvrod(1-sin2(v)) Du kan også blot bruge opslag på din lommeregner til at finde v


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. november 2009 af exatb

Hvis det er en retvinklet trekant er sinv = modstående katete/ hypotenusen

sinB = 0,6/1 og sinA = 0,8/1


Svar #3
12. november 2009 af Magnus22 (Slettet)

Det er en retvinklet trekant. vil det sige at jeg skal sige b/c eller a/c?


Svar #4
12. november 2009 af Magnus22 (Slettet)

ja okay. men jeg skal jo finde sinv?


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. november 2009 af exatb

Det kommer an på hvilken vinkel du vil beregne. Hvis du vil finde vinkel B er det b/c, hvis du vil finde vinkel A er det a/c


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2009 af exatb

sinv?? Der er tre vinkler : A , B og C


Svar #7
12. november 2009 af Magnus22 (Slettet)

Det er opgave 4. skal jeg så ikke også regne det om til grader?

Vedhæftet fil:Aflevering5-1x-2009.doc

Brugbart svar (1)

Svar #8
12. november 2009 af exatb

Nej problemet i opgaven er at finde sidelængden 0,6 og det har du gjort helt korrekt, så svaret er at sinv = 0,6/1 = 0,6


Skriv et svar til: Sin(V)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.