Matematik

Bestem linjernes skæring

12. november 2009 af anym (Slettet)

Hvordan finder man linjernes skæring:

2x-5y=4 & 2y-x+1= 0

mellem regninger tak ;D


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2009 af maddse (Slettet)

Du har to ligninger med to ubekendte x og y.

Isoler fx x i den ene ligning og sæt udtrykket ind i den anden, og bestem y.

Sæt herefter det bestemte udtryk for y ind i første ligning og bestem x.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. november 2009 af Walsh (Slettet)

 Det er en simpel ligning med 2 ubekendte ing 2009 har givet en grundig beskrivelse så der behøves ikke at følges op på det mere:D


Svar #3
12. november 2009 af anym (Slettet)

Kan en af jer ikke vise mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2009 af MN-P (Slettet)

2x-5y=4

2y-x+1= 0 ⇒     lægger 1 til på begge sider

x=2y+1             indsæt 2y+1 i stedet fro x i den anden ligning og find y

indsæt værdien for y i x=2y+1 og find x


Svar #5
13. november 2009 af anym (Slettet)

Hvilken formel bruger man for at regne linjens skæring ud?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2009 af mathon

I:   2x - 5y = 4 
II:  -2x + 4y = -2                     I og II adderes

-y = 2

   y = -2                                som indsat i 2y-x+1= 0 giver

2·(-2)-x+1= 0
   x = -3
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2009 af Tuttehønen (Slettet)

Two lines do NOT intersect in a line (unless they are collinear). A system of equations that is consistent and independent intersect in one point.

If the two equations describe the same line, and thus lines that intersect an infinite number of times, the system is dependent and consistent.

If the two equations describe lines that intersect once, the system is independent and consistent.

If the two equations describe parallel lines, and thus lines that do not intersect, the system is independent and inconsistent.

For your system:

2x - 5y = 4
- x + 2y = - 1

Use substitution or elimination to find the point of intersection.

2(2y + 1) - 5y = 4

- y = 2
y = - 2

then, x = - 3

Check

QED


Skriv et svar til: Bestem linjernes skæring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.