Matematik

Lineære funktioner

14. november 2009 af JohnLampard (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg ved godt hvad jeg skal i denne opgave, men har problemer med at finde ud af hvilke af talene som er x1 x2 y1 og y 2. Det har jeg generelt i disse slags opgaver. Hvordan gør man det?

http://www.gratisupload.dk/download/36097/      opgaven er her.

Vedhæftet fil: Unavngivet.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2009 af Isomorphician

x1 = 25

x2 = 50


Svar #2
14. november 2009 af JohnLampard (Slettet)

Tak. Ville dog meget gerne vide, hvordan man finder frem til, at det er de tal man skal bruge.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2009 af maddse (Slettet)

Du har sammenhængen mellem x1 = 25 og y1 = 418.50 samt sammenhængen mellem x2 = 50 og y2 = 539.20

Indsæt i ligningen y=ax +b

y1 = ax1 +b

y2 = ax2 +b

og løs mht a og b

Alternativt kan du bestemme hældningen a ved

a= (y2-y1) / (x2-x1)

og bestemme b (y-koordinaten for skæring med y-aksen) ved insættelse af (x1,y1) eller (x2,y2)  i

y = ax +b

med den værdi af a du har fundet


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2009 af Isomorphician

#2:

Det står i opgaven hvad der er x-værdier og hvad der er y-værdier.

x1: laveste x-værdi

x2: højeste x-værdi


Svar #5
14. november 2009 af JohnLampard (Slettet)

Så her er x1: 1950 x2: 2006:

y1:206 mil  y2: 688 mil

Eller hvad?

http://www.gratisupload.dk/download/36101/

PS: ved godt det er ekponentiel udvikling.

Vedhæftet fil:ss.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2009 af Isomorphician

Modellen starter i 1950, så x1 = 0, og x2 = 56


Svar #7
14. november 2009 af JohnLampard (Slettet)

Okay tak for det. Er det decideret forkert det jeg har gjort? Synes nemlig jeg kan huske vores lærer har sagt, at stille det op på den måde gør det nemmere at se tendensen i det. Ved dog ikke om det kan gøres i dette eksempel.


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.