Matematik

3,2x-28+1,4x=0,2x+2+0,4x

14. november 2009 af miathomsen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hjælp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hvordan gør jeg...


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2009 af mathon

reducer på begge sider

saml x-erne på den ene side af lighedstegnet og tallene på den modsatte side

reducer på begge sider

divider med tallet foran x (koefficienten til x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2009 af mathon

3,2x - 28 + 1,4x = 0,2x + 2 + 0,4x

4,6x + 28 = 0,6x + 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2009 af klinki (Slettet)

x = 7,5


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2009 af mathon

fars pige er ikke matematikkens pige

           4,6x + 28 = 0,6x + 2                      subtraher 0,6x

           4x + 28 = 2                                    subtraher 28

           4x = - 26                                        divider med 4

           x = -(26/4) = -(13/2) = -6,5


Skriv et svar til: 3,2x-28+1,4x=0,2x+2+0,4x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.