Matematik

2.gradspolynimien

15. november 2009 af Sofie-pigen (Slettet)

Hej håber at der er nogen der kan hjælpe med den her opgave. skal nemlig aflevere på mandag.

bestem koefficienterne A, B og C i forskriften  for f(x)

f(x) = Ax^2 + Bx + C  , således at f(x)  er løsningen til differentialligningen

x * y ' = 2y + x + 10


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2009 af ibibib (Slettet)

Indsæt  y  = Ax^2 + Bx + C  og  y ' = 2Ax + B i differentialligningen:

x * (2Ax + B) = 2(Ax^2 + Bx + C) + x + 10

2Ax^2 + Bx = 2Ax^2 + 2Bx + 2C + x + 10

Det giver 3 ligninger:

2A = 2A         B = 2B + 1         0 = 2C + 10

A ≠ 0              B = -1                 C = - 5


Svar #2
15. november 2009 af Sofie-pigen (Slettet)

okay , jamen tusind rak:)


Skriv et svar til: 2.gradspolynimien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.