Matematik

Lineære funktioner

15. november 2009 af chetaah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f er bestem ved f(x) = ½x2 + 2x - 1

Grafen for den lineære funktion g går gennem punkterne (-6,5) og (2,1).

b) Bestem en forskrift for g
c) Løs ligningen f(x) = g(x)

Har brug for nogle kloge hoveder til at løse denne opgave :-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2009 af mathon

en ret linje gennem to opgivne punkter?


Svar #2
15. november 2009 af chetaah (Slettet)

hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2009 af mathon

a = Δy/Δx = (1-5)/(2-(-6)) = -4/8 = -(1/2)

y = -(1/2)x + b

b = y + (1/2)x = 1 + (1/2)·2 = 1 + 1 = 2

                 y = -(1/2)x + 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2009 af mathon

              f(x)            =      g(x)
      (1/2)x2 + 2x - 1 =   -(1/2)x + 2       som reduceres til

                    x2 + 5x - 6 = 0


 


Svar #5
15. november 2009 af chetaah (Slettet)

hmmm jeg forstår det ikke rigtigt. forskriften for g er det ''y = -(1/2)x + 2. og hvordan løse man ligningen i spørgsmål c..?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2009 af mathon

   g(x) = -(1/2)x + 2

løs 2.gradsligningen x2 + 5x - 6 = 0


Svar #7
15. november 2009 af chetaah (Slettet)

jeg er så dårlig til ligninger... ka du ikk hjælpe


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.