Matematik

HJÆLP TAK! HASTER

15. november 2009 af EmilieBN (Slettet)

Hej. Jeg kunne smadder godt bruge jeg hjælp til en opgave der lyder således:

Rumfanget V, af en cylinder med radius r er givet ved V = Π * r2 * h
Bestem dV/dt eller V'(t) når

1) r er konstant, mens h afhænger af t

2) h er konstant, og r afhænger af t

3) h = 3r og r afhænger af t

jeg har aldrig lært det her. Og vi skulle også kun kigge på opgaverne, men da jeg simpelthen ikke kan finde ud af det, vil jeg gerne lave dem. Tænkte også på om der var en slags "formel" for at løse dem.
Håber på noget hjælp, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2009 af Knotz (Slettet)

Hvad er det du synes er svært? Er det at differentiere funktionen?
og hvor indgår t i din funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

dV/dt = π*r2*dh/dt, nu kan du selv nummer 2. Hvis du aldrig har haft det før, så er det nok lidt svært at gennemskue, men princippet er, at du differentierer på begge side af ligningen og tager hensyn til det, der står


Svar #3
15. november 2009 af EmilieBN (Slettet)

så det vil sige at nummer 2 ser således ud:

∏*h2 * dr/dt

og nummer 3:

∏* 3r *dr/dt

? er det korrekt ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det bliver dV = 2*pi*h*dr/dt


Svar #5
15. november 2009 af EmilieBN (Slettet)

Okay. men vil bare gerne vide HVORFOR?

altså mangler nogle udregninger - synes jeg selv. Ellers kan jeg ikke få det til at give mening


Svar #6
15. november 2009 af EmilieBN (Slettet)

Jeg kan bare ikke helt se, hvordan man bare kan se på den og sige det er resultatet?
Hjælp (-:


Skriv et svar til: HJÆLP TAK! HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.