Matematik

Parabel

15. november 2009 af m_chr (Slettet) - Niveau: B-niveau

En parabel er givet ved forskriften: f(x)= 3x2+bx+c

a) Bestem b og c, så parablen får rødderne 2 og 3

b) Bestem b og c, så parablen får dobbeltroden -2

Ifølge facitlisten

a) b= -15 og c= 18

b) b= 12 og c= 12

Derfor er det ikke svarene jeg har brug for, men selve processen i hvordan man kommer frem til svarene.

Jeg håber der er en, der vil hjælpe mig, for jeg vil virkelig gerne forstå det.

På forhånd tak, Maria


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2009 af mathon

faktoriser

f(x)= 3x2+ bx + c = a(x-rod1)(x-rod2) = a(x2- (rod1+rod2)x + rod1·rod2)


Svar #2
15. november 2009 af m_chr (Slettet)

Det har jeg prøvet.

a) y= 3(x-3)(x-2)

b) y = a(x+2)2

Men jeg forstår ikke, hvordan man derfra kommer frem til at

a) b= -15 og c= 18

b) b= 12 og c= 12
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2009 af maddse (Slettet)

gang parantersene ud og identificer b og c, hvor b er faktor til det lineære led x og c er en konstant

Eller sæt de opgivne rødder direkte ind i sidste ligning i #1


Svar #4
15. november 2009 af m_chr (Slettet)

Hvis jeg ganger paranteserne ud, så får jeg

3(x2-(2+3)x+2*3)

Og hvis jeg så skal identificere a, b og c, så må

a= 3   b= -15 og c= 18

Er det bare det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2009 af mathon

Ja


Svar #6
15. november 2009 af m_chr (Slettet)

Tusind tak.

:)


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.