Matematik

Fortabt i blækregning. (Andengradspolynomier)

16. november 2009 af Zack92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har gigantiske problemer med min aflevering om andengradspolynomier. Jeg håber på hjælp og gode råd fra hvem som helst .. :)

Opgave 1)

Grafen for funktionen givet ved f(x)=ax^2+2x-4 har toppunktet på x-aksen.

Bestem a.

Opgave 2)

Andengradsligningen 2x^2+3x+c=0 har løsningen 1.

Bestem c.

Bestem andengradsligningens anden løsning.

Opgave 3)

En funktion f er givet ved f(x)= -x^2+2x+4

Bestem værdimængden for f.

Opgave 4)

Et andengradspolynomium f er bestemt ved f(x)=ax^2+bx+c. Det oplyses at f har nulpunkterne -3 og 5 samt at f(3)= -36.

Bestem tallene a, b og c.

Opgave 5)

Funktionerne f og g er givet ved:

f(x)= -x^2+x+4 og g(x)= -x+1

Find ved beregning koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem graferne for f og g.

Brug CAS-værktøjet til at kontrollere de fundne koordinatsæt.

Opgave 6)

Funktionen f er givet ved f(x)=2(x+3)(x^2-4x+5)

På forhånd tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2009 af MN-P (Slettet)

1)

Hvis en andengradsligning har toppunkt på x-aksen er diskriminanten = 0

2)

indsæt 1 i stedet for x og løs ligningen

3)

parabelen vender benene nedaf fordi tallet foran X2 er negativt. Over parabelens toppunkt "stopper værdimængden"

4)

indsæt de tre talpar, hvorved du får 3 ligninger med 3 ubekendte, find disse

Nu har du fårt starthjælp til opgaven, så nu er det din tur.

Hvis du viser hvad du har lavet, vil jeg godt se på det og måske hjælpe dig videre


Svar #2
16. november 2009 af Zack92 (Slettet)

Mit arbejde ligger desværre på skolens computere, men er nu heller ikke sikker på at jeg har lavet det rigtigt.

Men i opgave 1 skulle jeg jo finde a, ikke d?

Og opgave 2 bliver så:

2*1^2+3*1+c=0

<=> 2+3=c

<=> c=5

Eller hvad? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2009 af Isomorphician

1)

Løs: d = 0 <=>

4 - 4*a*(-4) = 0, isoler a.

2)

2 + 3 + c = 0 <=>

c = -5


Skriv et svar til: Fortabt i blækregning. (Andengradspolynomier)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.