Matematik

Vis at funktionen er aftagende

16. november 2009 af dumsen (Slettet)

Hej derude..

Jeg står med denne opgave som jeg gerne vil have hjælp til :)

Vis at funktionen med forskrift  f(X)= -x^3+5x^2-10x+3 er aftagende


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2009 af MN-P (Slettet)

Hvis funktionen er aftagende, er hældningen negativ.

Find f*(x) og vis at den er negativ


Svar #2
16. november 2009 af dumsen (Slettet)

okay hvordan finder jeg f*(x)????


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. november 2009 af MN-P (Slettet)

Ved at diferentiere f(x)


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. november 2009 af mathon

f '(x) = -3x2 + 10x - 10 hvis grennedadvendende parabel-graf har negativ diskriminant,

    hvilket du selv efterviser
og
    tolker betydningen af


Svar #5
16. november 2009 af dumsen (Slettet)

x^3+5x^2-10x+3

F`(x)=3*-x^2+2*x

kan ikke komme videre :s


Svar #6
16. november 2009 af dumsen (Slettet)

#4
 

f '(x) = -3x2 + 10x - 10 hvis grennedadvendende parabel-graf har negativ diskriminant,

    hvilket du selv efterviser
og
    tolker betydningen af

forstår ikke hvad du mener... Har du diffrensieret her? Og vil du forklare mig hvordan du gør?

- hvis grennedadvendende parabel-graf har negativ diskriminant?

- hvilket du selv efterviser?

- tolker betydningen af?


Svar #7
16. november 2009 af dumsen (Slettet)

huuuhhhh :(


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. november 2009 af MrAbdul (Slettet)

Du differentiere ved at bruge reglen x^2 ->2x

Den differentierede funktion er også en ny parabel eller andengradsfunktion. Find a b c og hvad betyder det hvis den nye funktion har a > 0 og a < 0 ved at slå op i din mat bog om andengradsfunktioner


Svar #9
16. november 2009 af dumsen (Slettet)

a =-3x^2

B=10x

C= – 10

a>0 = hvis toppunktet for graffen ligger under førsteaksen er der to rødder, mens hvis toppunktet af graffen ligger på førsteaksen så er der netop en rod og hvis toppunktet for graffen ligger over førsteaksen så er der ingen røder

a<0= hvis toppunktet for graffen ligger over førsteaksen er der to rødder mens hvis toppunktet for graffen ligger på førsteaksen så er der netop en rod, og hvis toppunktet for graffen ligger under førsteaksen så er der ingen rødder

Hvad kan jeg så bruge det til :D


Brugbart svar (1)

Svar #10
16. november 2009 af MrAbdul (Slettet)

Næsten korrekt

andengradsfunktion er

f(x) = ax2 + bx + c så det betyder at a og b er det tal der er ganget med x 

f ' (x) = -3x2 + 10x - 10

a = -3

b = 10

c = -10

Prøv at glemme rødderne men tænk på hvordan er benene på andengradsfunktionen?  Hvis a > 0 eller a < 0 altså voksende eller aftagende?


Svar #11
16. november 2009 af dumsen (Slettet)

#10
 

Næsten korrekt

andengradsfunktion er

f(x) = ax2 + bx + c så det betyder at a og b er det tal der er ganget med x 

f ' (x) = -3x2 + 10x - 10

a = -3

b = 10

c = -10

Prøv at glemme rødderne men tænk på hvordan er benene på andengradsfunktionen?  Hvis a > 0 eller a < 0 altså voksende eller aftagende?

det siger mig ikke ret meget.. min hjerne er gået helt i stå nu....


Brugbart svar (1)

Svar #12
16. november 2009 af MrAbdul (Slettet)

Det står i din mat bog under konstanternes betydning i andengradsfunktioner.

Nu siger jeg det alligevel, a er jo hældningen. 

Hvis hældningen, a > 0 er funktionen voksende

Hvis hældningen, a < 0  er funktionen aftagende.

Det vigtigste er at du ved at a er hældningen og hvis hældningen er mindre end 0 er funktionen aftagende


Svar #13
16. november 2009 af dumsen (Slettet)

århhh tror jeg skal se opgaven igennem flere gange før jeg forstår den... Så dette kan jeg gøre med alle opgave i denne stil?


Brugbart svar (1)

Svar #14
16. november 2009 af MrAbdul (Slettet)

ja men nogle gange er det nemmere fordi hældningen i f(x) = ax2 + bx + c er nemmere at finde.


Skriv et svar til: Vis at funktionen er aftagende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.