Matematik

0MSKRIVNING ! HJÆLP , !

18. november 2009 af MullehPigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

heej :D
Er i ikke rigtig søde a hjælpe mig med nogle matematik stykker ?

Jeg har til opgave at omskrive hvert af de nedenstående udtryk til formen b*a^x , dvs. et tal gange en potens af a:
 

1. a^4 *(a^-1)^2 * √16*a

2. √4a * 3√8a/4√a



PLEEEEEEEEASE HJÆLP ; =)
TAK PÅ FOORHÅND
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Er det kvadratrod16*a eller kvadratrod(16*a)? Hvis det er førstnævnte gælder dette

1. a^(4+(-1)*2)+4*a=4a^(2+1)=4a^3

Igen hvor meget er med under kvadratrødderne?

2.


Svar #2
18. november 2009 af MullehPigen (Slettet)

altså det er kvadratroden af: 16*a :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Nåh jamen så

a) a^(4+(-1)*2)*4*a^(1/2) = 4a^(2,5)


Svar #4
18. november 2009 af MullehPigen (Slettet)

men hvorfor er a^(1/2) ? det forstår jeg ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Og

b) √4a * 3√8a/4√a = 2*a^(1/2)*(3*kvadratrod8*a^(1/2))/(4*a^(1/2)) = ((3*kvadratrod8)/4)*2*a^(1/2)
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Kvadratrod(a) = a^(1/2)

Det er en regneregel


Svar #7
18. november 2009 af MullehPigen (Slettet)

OMGOSH :D tusind tak.
men jeg undre mig over b'eren,
altså det med 3√ (3 er rodeksponent)
& det samme gælder de andre.
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Det var så lidt:) Er heller ikke 100 på b'eren


Skriv et svar til: 0MSKRIVNING ! HJÆLP , !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.