Matematik

Trekants beregning

19. november 2009 af Patiih (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skulle beregne vinkel C og siden |AC| i en spidsvinklet trekant. Der fik jeg følgende oplysninger: Vinkel A = 40 grade |AB| = 7, |BC| = 5

Jeg har så fået vinkel B til 75,86 grader og vinkel C til 64,14 grader.

Mit problem er, at næste opgave går ud på at jeg skal beregne vinkel C og siden |AC| igen. Bare det er en stumpvinklet trekant denne gang. Og det er de samme oplysninger jeg får. Ville resultatet så ikke blive det samme? Og den ene vinkel SKAL jo være over 90 grader, når den er stumpvinklet?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2009 af mathon

sin(Cspids) = sin(180°-Cspids) = c·sin(A)/a

Cstump = 180°- Cspids = 180°- 64,15 = 115,85°


Svar #2
19. november 2009 af Patiih (Slettet)

Kan det så passe at |AC| =

|AC2| = 5(i anden) + 7 (i anden) - 2 * 5 * 7 * cos(24,14) = 10,12

|AC|= kvadratroden af 10,12 = 3,18 ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2009 af mathon

Ja
c1 = 7,54

c2 = 3,18


Skriv et svar til: Trekants beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.