Matematik

andangradsligning

19. november 2009 af doha (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej guys ka i hjælpe mig med dn spørgsmål, hvordan ska jeg finde a i andengradsligning som har en løsning.

ax^2+4x+2=0

bestem tallet a, som har en løsning?,, jeg har diskrimin, dt 8


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2009 af maddse (Slettet)

En andengradsligning af formen

ax2 +bx+c=0

har kun en løsning hvis determinanten er nul

D = b2-4ac = 42 -4*2*a = 16-8a = 0

løs denne ligning med hensyn til a


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2009 af mathon

reel(le) løsning/løsninger
      kræver d = 42 - 4·a·2 ≥ 0


Svar #3
19. november 2009 af doha (Slettet)

mange tak, men da jeg løs den ligning så har fået 2

a=16/8 og 8/8 . så a = 2 ka dt passe


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2009 af maddse (Slettet)

Ja hvis opgaven er at bestemme a så andengradsligningen kun har en løsning.

Hvis opgaven derimod er at bestemme a så andengradsligningen har mindst en løsning (reel)

skal D≥0 dvs a≤2


Skriv et svar til: andangradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.