Matematik
∏ (produkttegnet)
sidder og spekulerer på om der er en fejl i min lærebog idet der står:
pn+1 = yn/un+1*pn = yn/un+1*yn-1/un*pn-1 = ... = ∏nk=0yk/uk+1*p0
sku der ik i stedet ha stået:
... = p0*∏nk=0yk/uk+1
Svar #1
19. november 2009 af Dynin (Slettet)
#0 jo ... men udfra sammenhængen er det rimelig klart at der med ∏nk=0yk/uk+1*p0 menes (∏nk=0yk/uk+1)*p0
Svar #2
19. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)
Den ser lidt mærkelig ud, men det er vel ligegyldigt, om du ganger på den ene eller den anden side af symbolet, prøv lige at kontrollere din bog igen
Svar #3
19. november 2009 af jyden90 (Slettet)
den er go nok, se selv http://www.econ.ku.dk/keiding/underv/mok/VidOpera/Kø2.pdf side 8, linie 6;)
jeg har faktisk endnu et spm til min bog på samme side (8), linie 7-8, hvor jeg ik forstår hvordan han er kommet frem til udtrykket for p0. jeg får i stedet, idet det er givet, at ∑∞n=0pn = 1 (står på linie 7):
yn/un+1*pn = (∏nk=0yk/uk+1)*p0 <=> pn = (∏n-1k=0yk/uk+1)*p0 <=> ∑∞n=0pn = (∑∞n=0∏n-1k=0yk/uk+1)*p0 <=>
1 = (∑∞n=0∏n-1k=0yk/uk+1)*p0 <=> p0 = 1/(∑∞n=0∏n-1k=0yk/uk+1)
hva gør jeg galt?
Svar #4
19. november 2009 af Dynin (Slettet)
#3 ok ... så skal det rettes ... enten med en parentes eller ved omflytning som du forslår.
Din regning er underlig med brugen af n-1 ... dette er ikke def for n=0! Regn sådan ∑n=0∝pn=1 <=> p0+∑n=1∝pn=1 indsæt formlen og isoler p0 ...
Svar #5
19. november 2009 af jyden90 (Slettet)
ok. ku du komme frem til det udtryk for p0 som står i bogen? i givet fald, har du så tid til at skrive udregningen for ka stadig ik komme frem til bogens udtryk for p0 ;(
Svar #7
20. november 2009 af jyden90 (Slettet)
gud ja - 1000 tak!!! det var venligt af dig at ta dig tid til det!
Skriv et svar til: ∏ (produkttegnet)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
