Matematik

diskriminanten

21. november 2009 af denhoss (Slettet)

hvordan bestemmer jeg c så ligningen = x^2 + 4 * x +c = 0


Svar #1
21. november 2009 af denhoss (Slettet)

Skal jeg bare finde d = b^2 - 4 * a * c = 4^2 - 4 * 1 * 1 = 13 ??
c = 13 --> er det rigtigt :S


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2009 af PoKulaKi (Slettet)

Mangler der ikke noget i spørgsmålet? for hvis ligningen skal være nul for alle x har den ingen løsninger, men hvis du bare leder efter et c der gør at ligningen bliver nul for et x har den uendeligt mange løsninger.  

Dit foreslag er i hvert fald forkert, for du sætter c=1 og kommer dermed frem til at c=13. 

hvis du skal finde et c så ligningen har præcis en løsning skal du løse ligningen d = b2-4•a•c = 0

når man indsætter a og b får man

42-4•1•c = 0

så lægger vi 4c til på hver side og får

16 = 4c

så dividerer vi med 4

4 =c

så har dit andengradspolinomium kun roden -2


Svar #3
22. november 2009 af denhoss (Slettet)

hvordan fandt du roden?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2009 af PoKulaKi (Slettet)

Den fandt jeg bare ved at sætte ind i den normale formel for at finde rødder i et andengradspolynomium.

x = (-b±√d)/2a 

som her giver

x = (-4±√0)/(2•1)= -4/2 = -2 

Men som jeg skrev giver det du skriver ikke så meget mening, så du må skrive spørgsmålet mere præcist hvis jeg skal give et fyldestgørende svar.

Det svar jeg har givet er kun svar på det jeg tror der skal svares på, men det hjælper jo ikke så meget hvis det i virkeligheden er et helt andet spørgsmål der stilles.


Skriv et svar til: diskriminanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.