Matematik

N(t)=100*2^0,23t

21. november 2009 af bahrbtw (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Antallet N(t) af bakterier efter t døgn vokser i en bestemt bakteriekultur efter forskriften: N(t)=100*e^0,23t

Bestem N(0) og N(3). Angiv derefter fordoblingstiden og vækstraten pr. døgn.

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2009 af Isomorphician

N(0) og N(3): Indsæt hhv 0 og 3 på t's plads og udregn.

Fordoblingstiden kan udregnes ved: T2 = ln(2)/k

Vækstrate pr. døgn kan udregnes ved: (1+r) = ek


Svar #2
21. november 2009 af bahrbtw (Slettet)

kan det passe at når man indsætter N(3) så får jeg "Ln*N=7,6666..." ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2009 af Isomorphician

N(3) = 100*e0,23*3 = 100*e0,69 = 100*1,99372 = 199,372


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2009 af mathon

                          N(t) = 100·e0,23t = 100·(e0,23)t = 100·1,2586t

t = 1 døgn

                        
                          N(0)                        100,00                 
                          N(1) = 100·1,2586 = 125,86

døgntilvækst        25,86%                               da tilvæksten er sket på 100


Skriv et svar til: N(t)=100*2^0,23t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.