Matematik

Værdimængden?

21. november 2009 af knudsen1 (Slettet)

lad f(x) = x^4 - 2x^2 med Dm(f) = ]-2 ; 1,5].

a) tegn grafen for funktionen og angiv værdimængden.

Mit spg lyder så på, hvordan definere jeg den funktion i TI? er det bare at sige f(x):=x^4-2x^2?? skal jeg ikke også have defineret definationsmængden sammen med funktionen, så den kan ses på grafen?  fordi når jeg kun skriver f(x) = x^4 - 2x^2 på TI, så dukker der self en graf op, men den passer ikke med definationsmængden: ]-2 ; 1,5] når jeg kigger på grafen?? .. og dvs. at jeg er helt lost mht til at finde værdimængden, når jeg ikke rigtig kan få definationsmængden til at passe med grafen, så skal jeg ha defineret både funktionen og definationsmængden i TI, så jeg kan finde værdimængden?

håber i fattede det jeg skrev :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2009 af Exupery (Slettet)

y=x^4-2x^2 | -2<x≤1,5

Prøv at skrive sådan.


Svar #2
21. november 2009 af knudsen1 (Slettet)

hmm, nej det vil stadig ikke. Forstår sgu ikke rigtig opgaven, ved ikke hvordan jeg skal finde værdimængden på grafen over TI, den giver jo ingen punkter, så derfor vil den jo altid være uendelig mod uendelig .. gir ingen mening ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2009 af juventuz (Slettet)

 Skriv i grafen i TI-Interactive (vel det du mener med TI?) : x^4-2x^2 | -2<x and x≤1.5


Skriv et svar til: Værdimængden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.