Matematik

lave en ligning

21. november 2009 af sssl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave der siger, at linjerne l og m er ortogonale. Punktet med koordinatsæt (6,7) ligger på linjen står vinkelret på linjen l med parameterfremstilling ..

l: (x,y) = ( -117, 4711) + t( -6 over 7), teR

Jeg skal bestemme en ligning for linjen m. vi har punkterne (6,7) og skal bruge normalvektor for m. normal vektor for m er l's retningsvektor dvs (-6 over 7)

Hvordan skal jeg så sætte dem ind til en ligning ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2009 af Exupery (Slettet)

a(x-xo)+b(y-yo)=0

hvor n[a,b].


Svar #2
21. november 2009 af sssl (Slettet)

når ok .. tak :D jeg prøver mig lige frem.


Svar #3
21. november 2009 af sssl (Slettet)

Det punkt jeg satte i var (6.7), fordi der stod punktet med koordinatsæt (6,7) ligger på linjen står vinkelret på linjen l med parameterfremstilling..

ville bare vide om det var rigtigt ?

jeg fik en ligning som så sådan ud: -6x + 7y-13 = 0

hvis jeg isolerede y fik jeg : y = -0.8571x-1.8571

Ser det rimeligt ud ?


Skriv et svar til: lave en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.