Matematik

Potensfunktion

22. november 2009 af JohnLampard (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 9: I plantager bliver rødgraner plantet meget tæt. I et hæfte om skovdyrkning anbefales det
at foretage udtynding, efterhånden som træerne bliver højere. Sammenhængen mellem
træhøjden og den anbefalede tæthed kan beskrives ved følgende matematiske model:
y = 168 000* x - 2
hvor y er den anbefalede tæthed, målt i rødgraner pr. hektar, og x er træhøjden, målt i
meter.
a) Hvilken tæthed skal 15 meter høje rødgraner have ifølge modellen?
b) Bestem den træhøjde, for hvilken der anbefales en tæthed på 3000 rødgraner pr.

Forstår ikke b´eren. Vi får en ligning der hedder 3000 = 168000*x -2  .. Normalt ville jeg bare sige - 2 (3000/168000) Altså minus 2 opløftet i 3000/168000.. på den måde får jeg dog ikke det rigtige resultat. Det får jeg i stedet ved at sige 2 (168000/3000) Hvilket jeg ikke fatter noget af...

Nogen som kan forklare det? 

Håber i kan forstå hvad jeg mener med det jeg har stillet op, har lidt svært ved at skrive det ned på computer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

du skal bare sætte y = 3000 ind og bestemme x af ligningen


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. november 2009 af MN-P (Slettet)

3000 = 168000*x -2

3000/168000=x-2 ⇒                          x-2=1/x2

3000/168000 = 1/x2                         forkorter med 1000     

3/168 = 1/x2                                    ganger med 168 og x2 på begge sider, sp nævnerne forsvinder

3x2 = 168

x2=56                                eller x2=168000/3000

x = ±√56


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.