Matematik

Hjælp

23. november 2009 af Njola (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle sammen

håber der er nogen der kan hjælpe. 

1)

funktionen f er givet ved

f(x)=(x-1)*(x2-4x+6)

vis, at f har netop ét nupunkt.

2)

funktionen f og g er givet ved 

f(x)=-2x2-0,5x-3 og g(x)= 4,2x-5

bestem koordinatsættet til hver af skæringspunkterne mellem graferne for f og g

håber virkelig der er nogen der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2009 af mathon

1)
kan
      (x2-4x+6)

blive lig med 0 for noget x?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2009 af mathon

2) 

et skæringspunkt
kræver bl.a. samme 2.koordinat
hvoraf

            -2x2 - 0,5x - 3 = y = 4,2x - 5

dvs
            2x2 + 4,7x - 2 = 0        hvoraf du kan beregne 1. koordinaterne til de søgte skæringspunkter

          
 


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.