Matematik

Areal af den krumme overflade.

23. november 2009 af Youseff (Slettet)

Jeg sidder fast i en opgave som sikkert er pisse let, men jeg kan bare ikke finde rundt i det. Det er en cylinderformet tank hvor radius er 5 cm og højden er 34 cm. Som jeg har forstået det så beregner jeg arealet af cirklen og ganger med 2 da det er toppen og bunden som skal beregnes den krumme overflade må vel så være siden af cylinderen ved bare ikke hvordan det beregnes? håber det kan forståes ellers må i endelig spørge til.

Bare et vildt gæt, men 10*pi*34 = 1067,6 cm2.

A) Arealet af top og bund er  _________ cm2.

b) Arealet af den krumme overflade er _______ cm2.

Beregn værdierne for udtrykkene. Når a = - 2 og b = 0.

(a^2+b^2):(-2) = er det 2? men kan nogle forklare hvorfor og hvordan det skal gøres.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2009 af peter lind

Hvis du folder overfladen ud vil du have et rektangel, der har bredderne 2πr og h


Skriv et svar til: Areal af den krumme overflade.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.