Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

global opvarmning troværdighed

23. november 2009 af tgruch (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvilke problemstillinger kan jeg opstille til dette emne i matematik og naturgeografi? Hvad kunne jeg evt. kigge på?

Jeg overvejer Al Gores film og den film, der går imod netop denne.

mvh 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2009 af jalo

Du kan stille de to synspukter op mod hinaden. Så vidt jeg husker det mener man globalopvarmning skyldes drivhuseffekten og solen. Noget med at på grund af solens solar wind bliver der slynged nogle partikler til jorden og de danner skyer som forstærker drivhuseffekten ved at danner ydeligere skyer end kun ved hjælp af vanddamp.


Svar #2
23. november 2009 af tgruch (Slettet)

 Tak for forslaget. Det var noget i stil med dette jeg selv havde tænkt på.

Jeg ved bare ikke hvordan jeg kan opfylde begge fagkrav ved dette emne. Hvordan kommer jeg ind på matematikken? Er der noget jeg kan regne på? Jeg har lånt en bog med nogle klimamodeller hvor matematik benyttes, men jeg synes det er en smule for kompliceret at arbejde videre med.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2009 af jalo

Så kan du prøve at erbejde med statastik, du kan lave boksplot, blot nogle tal ind i exel og snakke noget om globalopvarmning ud fra det.


Svar #4
23. november 2009 af tgruch (Slettet)

Ja det kunne jeg muligvis, men dette er allerede foretaget af klimaforskere, og i den bog jeg har lånt, er der en masse statistik. Men er du klar over, at jeg skal i gennemsnittet skrive 8 sider matematik? Jeg tror ikke jeg kan fylde 8 sider med statistik :) Men du skal klart have tak for din tid.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2009 af jalo

så kan du skrive noget om vækst og differentialligning


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2009 af peter lind

Du kan prøve på at få noget matematik ind i det ved at se på effekter af mindre projekter. Der findes formler for udnyttelse af vindenergi og du kan se på varme, der forsvinder ud af huset. Der er et eksempel om dette i Matematikkens horisonter, som du kan hente gratis på DTU's hjemmeside og også købe i en papirudgave.

Selve drivhuseffekten er meget kompliceret og er en sag for specialister.

Al Gores film er utroværdig. Gå hellere ind på klimapanelets (IPPC) hjemmeside. Der kan du hente en del rapporter. De har hjemme i Schweiz og jeg kan ikke husker hvordan Schweiz angives på internettet.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2009 af Shase (Slettet)

.ch mener jeg

#2

Solaktiviteten skubber netop de partikler væk som danner skyer hvilket gør det varmere. Skyerne beskytter os mod solens varmestråler.

ot:

Husk er vær objektiv med argumenter for og imod begge sider. Og husk at det meste materiale der findes om emnet er teorier og har således ikke har særlig godt belæg mhp beviser o.l.


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. november 2009 af peter lind

#3 Du undervurderer hvad videnskabsmænd mener med teorier. Det skal være godt underbygget for at man vil kalde det teorier. Newtons gravitationsteori, Maxwells ligninger, relativitetsteorien, kvantemekanikken og udviklingslæren er "kun" teorier, som de fleste videnskabsmænd accepterer.


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. november 2009 af Shase (Slettet)

Ja godt underbygget. Det er der jeg synes begge sider er ca lige gode. Vil endda mene jeg synes bedre om forøget solaktivitet frem for CO2-teorien (solen er ret stor), selvom begge to nok har noget sandhed i sig.


Skriv et svar til: global opvarmning troværdighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.