Fysik

afstandskvadratloven

24. november 2009 af Tsubasa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har et par sprøgesmål med hensyn til forsøget med afstandskvadratloven.

-Hvorfor er skal grafen laves på dobbeltlog-papir?

-Og hvorfor forventer man at hældningen skal være -2?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2009 af Jerslev

#0: Hvordan lyder afstandskvadratloven?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
24. november 2009 af Tsubasa (Slettet)

Hvis der ikke sker en absorption af γ-strålingen, vil intensiteten af gamma strålingen være omvendt proportional med kvadratet på afstanden til kilden

..??


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. november 2009 af Jerslev

#2: Hvordan ser den ud matematisk?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
24. november 2009 af Tsubasa (Slettet)

Ikorr = k * ?akorr-2?


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. november 2009 af Jerslev

#4: Hvad sker der, hvis du tager logaritmen på begge sider?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #6
24. november 2009 af Tsubasa (Slettet)

log(I) = -2 * log (k/a)   ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. november 2009 af Jerslev

#6: Ikke helt. Prøv at huske på logaritmereglerne:

log(ab) = log(a) + log(b)

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. november 2009 af mathon

log(I) = - 2·log(a) + log(k)


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. november 2009 af Jerslev

#8: Exactly - kan du svare på dit spørgsmål selv nu? :)

- - -

mvh

Jerslev


Svar #10
24. november 2009 af Tsubasa (Slettet)

yes sir


Brugbart svar (1)

Svar #11
06. december 2010 af Maskinen (Slettet)

 Afstandkvadratloven lyder: nkorrigeret = k/r

 Hvor k er en konstant og r er afstanden til GM-røret. 


Brugbart svar (1)

Svar #12
13. januar 2012 af 93JB (Slettet)

Hvis man tegner en graf over denne afstandskvadrartlov og har afstanden og antal de korrigerede (stråling - baggrundsstrålingen) som akserne. Hvorfor bliver a (ud fra potensligningen) så -2)?


Skriv et svar til: afstandskvadratloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.