Matematik

Hjælp, tak!

24. november 2009 af Tef159 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Den første opgave får jeg til minus, hvor det skal blive til en plus-brøk:

1-(16-10x)/(8x-11)=2

Det skal give 5/2

Hvad gør jeg galt?

Ved den anden, vil jeg nok indrømme, er jeg er på totalt på bar bund. Kan slet ikke få det til at passe.

-3=6-(6x+3)/(19-2x)

Håber der er nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2009 af NejTilSvampe

1-(16-10x)/(8x-11)=2

1 = (16-10x)/(8x-11) + 2

-1 = (16-10x)/(8x-11)

-(8x-11) = 16-10x

-8x + 11 = 16 -10x  <-- løs selv resten

-3=6-(6x+3)/(19-2x)

-3 + (6x+3)/(19-2x) = 6

(6x+3)/(19-2x) = 9

6x+3 = 9*(19-2x) 

6x+3 = 9*19-18x  <-- løs selv resten


Svar #2
24. november 2009 af Tef159 (Slettet)

Tak, nu forstod jeg den nederste.

Men lige et spørgsmål til den første?

Hvorfor bliver 1- til 1=, og =2 til -2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2009 af fiffinut (Slettet)

Fordi du lægger (16-10x)/(8x-11) til på begge sider af lighedstegner.. Derfor udligner du det ene sted. Du rører slet ikke hverken 1 eller 2 før du trækker 2 fra på begge sider af lighedstegnet.


Skriv et svar til: Hjælp, tak!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.