Matematik

hjælp til TI-interactive

24. november 2009 af englo (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg skal regne dette stykke ud i TI-interactive:

tan^-1(6/x)-tan^-1(4/x)

men er i tvivl om hvordan man skriver det ind

har prøvet:

solve(1=arctan(6/x)-arctan(4/x))

men den kan ikke regne det ud, hvad er det jeg har gjort forkert?

Er ikke så god til ti-interactive, så hvis der er nogle der vil forklare det enkelt ville jeg blive glad! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2009 af jesperher (Slettet)

ved ikke lige helt. men kan se du mangler at tilføje et argument..

solve(1=arctan(6/x)-arctan(4/x),x)

så kan mit nspire-cas godt udregne det. men den får bare arctan(6/x)-arctan(4/x)-1=0

husk også at undersøge om programmet skal stå i grader eller radianer.


Svar #2
25. november 2009 af englo (Slettet)

 ja. det er også det jeg har fået den til at give og det kan ikke passe! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. november 2009 af jesperher (Slettet)

hvis du stiller programmet til grader får du:

x=0.20984509571798 or x=114.37007816579

men den siger der kan være flere løsninger, hvilket formenligt vil sige, at du skal indsætte et interval..


Svar #4
25. november 2009 af englo (Slettet)

 okay. mange tak, hvordan stiller du den til grader? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. november 2009 af jesperher (Slettet)

#4

tror det lidt forskelligt fra program til program..

men for mit vedkommende var det under filer -> indstillinger  -> dokument indstilliinger.. og så der hvor der står vinkel..

på ti-89 trykker man mode. og ændre det fra radianer til grader..


Svar #6
25. november 2009 af englo (Slettet)

okay. mange tak, du har redet min opgave! ;-) 


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. november 2009 af jesperher (Slettet)

det var så lidt..

hvis du så lige vil trykke på brugbart svar på et af mine indlæg så jeg også fint tilfreds :)


Skriv et svar til: hjælp til TI-interactive

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.