Matematik

X regning?

25. november 2009 af Anonym1995 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan regner man disse ud? 6x - 2 = 16

Jeg har ikke brug for resultatet men bare hvordan man regner dem ud. Jeg har snakket med min lære men har forstår ikke helt hvad jeg vil vide.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2009 af Xesis (Slettet)

Du flytter 2-tallet over på den anden side ved at ændre fortegn, (fra minus til plus). Så bliver det til

6x = 16 + 2

6x = 18

Så dividerer du med 6 på begge sider for at få 6 tallet væk fra venstre side

6x / 6 = x

18 / 6 = 3

Så ved du at x = 3.

Du kan sætte 3 ind i ligningen for at tjekke dit resultat.

6 * (3) - 2 = 16

Hvis det passer, så har du lavet det rigtigt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. november 2009 af MrAbdul (Slettet)

Du bruger plus dividere

Du har udtrykket 6x-2 = 16

Du skal isolere x så x skal stå alene

Vi starter med at fjerne 2 til denj anden side. Fordi der stå -2 lægger vi + 2 til for at fjerne 2. Det gøres på begge sider

6x-2+2 = 16 + 2

Så står der

6x = 18 fordi -2 + 2 giver 0 i vestre side

Nu skal du fjerne 6 så x kan stå alene.

6x betyder i virkeligheden 6 gange x eller 6*x , så ligesom før tager du det modsatte af det der står.

Det modstatte af gange er dividere.

6x/6 = 18/6

x = 18/6 = 3

Håber det gav mening


Svar #3
25. november 2009 af Anonym1995 (Slettet)

 Mange tak :D


Skriv et svar til: X regning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.