Matematik

graf går gennem punkt

25. november 2009 af em91 (Slettet) - Niveau: C-niveau

en funktion f er defineret ved:

f(x)=ln(x2-x+1)

Vis at grafen for f går gennem punktet P(1,0)

er på bar bund..


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2009 af maddse (Slettet)

Vis at f(1) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2009 af keg (Slettet)

Hvornår er ln(x2)=0 ?            


Svar #3
25. november 2009 af em91 (Slettet)

er det sådan jeg skal gøre det, eller er det ikke sådan jeg skal gøre det ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2009 af maddse (Slettet)

Sæt x =1 i f(x).

f(1) = ln(12 -1+1) = ln(1) = 0

herved har du at et punkt på grafen er (1,f(1)) = (1,0) = P


Skriv et svar til: graf går gennem punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.