Matematik

ligevægt

25. november 2009 af mm :) (Slettet)

Ved 25 grader C har vi ligevægtkonstanten K=8,9 *102 M-1

a. Er der ligevægt i en 0010 M KSCEN-opøsningm når [FeSCEN2+ ] er 1,0 *10-4 M, og koncentrationen af jern(III)ioner er 1,1*10^-4 M? Hvis nej, til hvilken side vil reaktionen da forløbe?

Jeg har her brugt ligevægtsligningen og fik Y til at være 90,0 ...

Det betyder så at K<Y

Så reaktionen forløber mod venstre? Er det rigtigt?

b. Hvor stor er den mindste koncentration af jern(III)ioner der på denne måde kan iagttages i en 0,01 M KSCN-opløsning ved 25 grader C?

Jeg forstår ikke b'eren.. nogen der vil være sød og hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2009 af PoKulaKi (Slettet)

Du ville nok få mere hjælp hvis du skrev spørgsmålet i kemiforumet, da det intet med matematik har at gøre.

Hvis reaktionsbrøken er større end ligevægtskonstanten har du ret i at den reagerer mod venstre.

jeg får 91, men det er næsten det samme. 

Men jeg kan ikke se hvordan du kommer frem til at K<Y?

K = 8,9 •102= 890 ikke?

hvordan konkluderer du så at 

890 = K < Y =90

Jeg mener at K>Y, og at den dermed reagerer mod højre.

Spørgsmål b) er lidt mærkeligt, men jeg tror at de mener, at fordi der bliver færre og færre jern(III)ioner da den reagerer mod højre, vil der være færrest ved ligevægt. Så du skal udregne ligevægtskoncentrationen.


Skriv et svar til: ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.