Matematik
bestem den højest mulige port
hey.
figuren viser gavlen af en parabelformet hal.
højden er 4,8 m, bredden er 5,0 m
a) indlæg på passende vis gavlen i et koordinatsystem, og angiv forskrift for parablen.
fandt frem til f(x)=-0,768x^2+4,8
b) bestem den højst mulige port der kan indsættes, når bredden af porten skal være 3 m, bestem bredden af den bedst mulige port, der kan indsættes i gavlen, når portens højde skal være 3,5 m
hjælp..!!
Svar #1
26. november 2009 af mathon
y = a(x-0)(x-5)
y = a·x·(x-5) og gennem (2.5;4.8), hvor koordinaterne indsættes,
hvilket giver
4.8 = a·2,5·(2,5-5)
4.8 = -6,25a
a = 4.8/(-6,25) = -0,768, hvoraf
y = a·x·(x-5) med indsat a
giver
y = -0,768x2 + 3,84x
arealet af gavl:
A = 0∫5(-0,768x2 + 3,84x)dx
(-0,256·53+1,92·52-(-0,256·03+1,92·02)) = 16
Svar #2
26. november 2009 af Louise230 (Slettet)
hvorfor ikke bruge punkterne (-2,5 , 0) (0,4,8) (2,5 ,0)???? i stedet for (5,0) (0,4,8) (0,0)
Skriv et svar til: bestem den højest mulige port
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
