Matematik

ANDENGRADSPOULYNOMIER

29. november 2009 af Bette02 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle :)

jeg har en emneopgave om andengradspolynomier.

Opgave 1:

Du skal redegøre for centrale begreber inden for andengradspolynomier som f.eks. forskrift, diskriminant, toppunkt og nulpunkter. Vis desuden (gerne ved hjælp af et eksempel) hvordan grafens udseende afhænger af størrelserne a, b, c og d. 
 

Jeg ved godt hvad toppunktet og nulpunkterne viser, men hvordan forklare jeg det? ..

og hvordan skal jeg vise hvordan grafens udseende afhænger af størrelserne a,b,c og d. ?

håber i vil hjælpe!! :) tak .


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2009 af Yow! (Slettet)

forskrift: f(x) = ax2 + bx + c , hvor a hældningen, b tangenten, c skæringen på y-aksen

toppunkt: det punkt hvor funktionen er størst
                    findes således: Tp = (- (b / 2a) , (- D / 4a))

                   Har a og b samme fortegn, ligger toppunktet til venstre for y-aksen
                   Har a og b forskellige fortegn, ligger toppunktet til højre for y-aksen.
                   Er b = 0 ligger toppunktet på y-aksen. 

nulpunkter: der, hvor funktionen skærer x-aksen

diskriminant: findes således: d = b2 - 4ac

                    Hvis D > 0 er der to forskellige reelle rødder. 
                    Hvis D = 0 er der en reel dobbeltrod. 
                    Hvis D < 0 er der ingen reelle rødder, men derimod to konjugerede komplekse rødder.


Svar #2
29. november 2009 af Bette02 (Slettet)

Tusind tak .!!

derudover kan du så ikke give mig et eks. på hvordan jeg viser ved et graf eks. hvordan grafens udseende afhænger af størrelserne a,b,c d ! ville være super.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2009 af Yow! (Slettet)

ja....

http://www.lektier.org/images/9/98/Parabel.JPG bruger dette som et eks.

a er negativ, da parablens grene vender nedad
c er positic, da c skærer y-aksen i den positive ende
d er positiv, da parablen har 2 rødder


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2009 af sarah30 (Slettet)

Toppunktet kan også være det sted den er mindst. Enten minimum eller maksimum afhængig af om a er positiv eller negativ


Svar #5
30. november 2009 af Bette02 (Slettet)

okay men kunne du ikke evt skrive op hvad c, og a er ( altså i tal .. ) så jeg måske forstår det lidt bedre.. og kan se hvor c og a er.


Skriv et svar til: ANDENGRADSPOULYNOMIER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.