Fysik

radioaktivitet

29. november 2009 af birthe_non (Slettet) - Niveau: B-niveau

En nordmand i Lapland holdt i 1965 helt op med at spise rensdyrkød. Da aktiviteten fra Cs-137 i hans krop 55 kBq.

a) Beregn massen af Cs-137 i nordmandens krop.??


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2009 af mathon

henfaldskonstanten
k = ln(2)/T½ = ln(2)/(30 år) = ln(2)/(30·365,25·24·3600 s) = 7,3215·10-10 s-1

No = Ao/k = (55000 Bq)/(7,3215·10-10 s-1) = (55000 s-1)/(7,3215·10-10 s-1) = 7,51212·1013

N(t) = No·(1/2)t/T½  

N(45) = No·0,545/30    når tiden måles i år

N(45) = (7,51212·1013)·0,545/30 = 2,65594·1013

massen af Cs-137 i nordmandens krop: (2,65594·1013)/NA·(137 g) = 6,04209·10-9 g = 6,04209 ng


Svar #2
29. november 2009 af birthe_non (Slettet)

Mange tak :)


Svar #3
29. november 2009 af birthe_non (Slettet)

hmm men hvor kommer de 45 ind i billedet? N(45)


Svar #4
29. november 2009 af birthe_non (Slettet)

hallooo? jeg ved ik hva de 45 er? hvilkeb tid?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2009 af mathon

2010-1965 = 45


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2011 af just4fun (Slettet)

Hvis man regner det om til sekunder, er det så ikke forkert?


Skriv et svar til: radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.