Matematik

Parabel

30. november 2009 af Heksin (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har følgende oplyst: y = x2 + 6x +5 og toppunktet (-3,-4).

Jeg bliver spurt om at skrive ligningen for parablem på formen: y-y0 = a(x-x0)2

Er det korrekt at svaret "kun" er y - (-4) = a (x - (-3))2 ? er der noget mere jeg skal gøre med a ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2009 af Kemosh (Slettet)

a er hældningskoefficient på parablen (dvs. 1)


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. november 2009 af MN-P (Slettet)

y = x2 + 6x +5          omskrives til

y= x2+6x+9-9+5 ⇒

y+4=(x+3)2

(y+4)=1(x+3)2               a=1 hvilket viser hvor åben parabelen er og at den vender benene opad


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.