Matematik

andengradsligning HELP !

30. november 2009 af Px (Slettet)

Har brug for hjælp til 2 andengradsligning

a ) x^2-20x+51=0

b) x^2-5x+4=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2009 af Isomorphician

Hvad havde du selv tænkt dig at gøre?


Svar #2
30. november 2009 af Px (Slettet)

har prøbet at regne det ud

med ax^2+bx+c=0

men det gider ikek kan ikk se hvad jeg gøre forkert


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2009 af Isomorphician

Du kan bruge formlen:

x = (-b ± √d)/(2a)


Svar #4
30. november 2009 af Px (Slettet)

Har lige brugt den formel den virker bare ikek for mig : /


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2009 af Isomorphician

1)

d = (-20)2 - 4*1*51 = 400 - 204 = 196

som indsættes i:

x = (20 ± √196)/2

x1 = (20+14)/2 = 17

x2 = (20 - 14)/2 = 3


Svar #6
30. november 2009 af Px (Slettet)

den har jeg lige regnet ud har et problem i b

x^2+5x+4

a=1 b=5 c=4

d=5^2-(4*5*4)

= 25-80 = 55

x= 5+-√55 = 5+-

så kan jeg ikke finde ud af hvor min fejl er :S


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. november 2009 af Isomorphician

Du udregner d forkert.

d = 52 - 4*1*4 = 25 - 16 = 9

x = (-5 ± 3)/2


Svar #8
30. november 2009 af Px (Slettet)

x= 5+-√9/2-3 = -5+-3/5 :S kan det passe


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. november 2009 af Isomorphician

x1 = -4

x2 = -1


Skriv et svar til: andengradsligning HELP !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.