Matematik

Integralregning

01. december 2009 af SørenV (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.. Hvordan findes stamfunktionen F(x) til:

f(x) = (x+1)2 / x2   


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2009 af Daniel TA (Slettet)

Det er nok nemmest hvis du regner på tælleren og så deler brøken op i tre. Så får du bare et polynomium.


Svar #2
01. december 2009 af SørenV (Slettet)

Er vidst ikke helt med.. Kan du ikke lige opskrive hvad du mener!?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. december 2009 af Daniel TA (Slettet)

Ja da.

f(x)=(x+1)2/x2 = (x2+1+2x)/x2 = x2/x2+1/x2+2x/x2 = 1+x-2+2x-1

Prøv nu :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. december 2009 af mathon

f(x) = (x2 + 2x + 1)/x2 = 1 + 2x-1 + x-2


Svar #5
01. december 2009 af SørenV (Slettet)

okay.. men hvordan finder jeg egentlig stamfunktionen til 2x-1

her kan jeg jo ikke bruge den generelle regel for f(x) = xn , som giver F(x) = 1/n+1 *xn+1


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2009 af mathon

∫2x-1·dx = 2ln(x)


Svar #7
01. december 2009 af SørenV (Slettet)

Er det blot en definition!??

kan jeg bare skrive:

f(x) = 2x-1

F(x) = 2*ln(x)


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. december 2009 af mathon

du ved da
at
    ∫(1/x)dx = ln|x| + k = ∫x-1dx


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.