Matematik

Parabler - hjælp

01. december 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

opgaven lyder således;

To parabler P1 og P2 har ligningerne

P1 = y = -1/2x2 + 2x + 2   og  P2 : y = 1/2 x2 - 3x + 6

Bestem koodinaterne til parablernes skæringspunkter. Skæringspunktet med mindst x-koordinat betegnes A, det andet B.
Er tangenten t2 til P2 i B parallel med tangenten t1 til P1 i A ?

Jeg har lavet første tangent ?

f (x)=2x^2-4x+1

Tangenten til funktionen i punktet (2,f(2))

f(2)=2*2^2-4*2+1=2*4-4*2+1=1

f'(x)=4x-4

f'(2)=2*4-4=4

Da vi ved, at differentialkvotienten f'(2)=4 svarer til a for tangenten, kan vi nu bare indsætte vores værdier i forskriften for den rette linje:

y=ax+b

2=4*2+b

2=8+b

b=-6

Tangenten til funktionen i punktet (2;1) er altså:

y=4x-6


ser det rigtigt ud ?    og hvordan laver man så det andet ,s ?


Svar #1
01. december 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

ups. har skrevet forkert ,s


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=772475&goto=772672#772672


Skriv et svar til: Parabler - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.