Matematik

ensvinklede trekanter

03. december 2009 af anym (Slettet)

om to ensvinklede trekanter ABC og A'B'C' oplyses det at c= og c= 90 grader

Benyt oplysningerne på figuren til at bestemme længden af siden b

den første figur ABC=

A?

B?

C?

a= 5

b?

c?

A'?

B'?

C'?

a'?

b'= 2

c'= 3,888

Hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2009 af whiteusher (Slettet)

du har jo

c' og b' længder. du kan bruge pythagoras til at finde længde a', dernæst kan du brug sinus-relation, da der er tale om retvinklet trekant.

Når du har vinklerne på a',c',b'. Kan du bruge sinus relation, til at regne længderne på  abc.

Det kræver at du har kendskab til pythagoras og sinus relationernen


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2009 af MN-P (Slettet)

#1 man bruger ikke sinusrelationer i folkeskolen. De læres først i gymnasiet

Brug pytagoras til at finde a' ud fra b' og c'

Når du ved at trekanterne er senvinklede har du følgende forhold mellem siderne

a/a'=b/b'=c/c'

Du skal finde b og kende både a og a'

Indsæt disse i

a/a'=b/b' og find b af den ligning der fremkommer.


Skriv et svar til: ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.