Matematik

Hjælp plz -

03. december 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)


Har to ligninger :   y = 4x - 7  og y = - 8x - 1

sætter dem lig hinanden - skal finde skæringspunktet: dvs.

4x - 7 = - 8x - 1
8x + 4x - 7 = -8x - 1 + 8x
8x + 4x = -1 + 7
8x + 4x = 12 x

-1 + 7 = 6

12 / 6 = x

x = 2

y = 4x - 7

y = 4 * 2 - 7 = 1

y = 1

x = 2

skæring i ( 2 , 1 ?
 

er dette korrekt ?



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2009 af Isomorphician

4x - 7 = -8x - 1 <=>

12x = 6 <=>

x = 0,5


Svar #2
03. december 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

nu har jeg fundet x ,  hvad så med y ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2009 af Isomorphician

Indsæt x-værdien i en af de to oprindelige ligninger og udregn.


Svar #4
03. december 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

tak, fandt lige ud af det hehe. 


Skriv et svar til: Hjælp plz -

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.