Matematik

Differentialligning -hjælp

03. december 2009 af 1g (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en model for populationens udvikling antages det, at populationens væksthastighed er proportional med populationens størrelse. Tiden t måles i døgn, og proportionalitetskonstanten er 0,084. Det antages yderligere, at der i begyndelsen er 10 individer i populationen.

a) Opskriv en differentialligning der beskriver udviklingen.

Jeg kommer frem til 2 løsninger:

1. y´(t)=y(t) * 0,084

2. y´(t)=(y(t)+10) * 0,084

Men hvilken er rigtig? Skal jeg tage hensyn til de 10 (i begyndelsen) eller ik??


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2009 af Daniel TA (Slettet)

De 10 er en begyndelsesbetingelse, dvs y(0)=10, og den oplysning skal du bruge, når du løser differentialligningen. Så jeg vil sige at det er den første der er rigtig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2009 af mathon

se
 

Vedhæftet fil:differentialligning_4.doc

Skriv et svar til: Differentialligning -hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.