Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRP- Skrådt kast med luftmodstand

04. december 2009 af Andieca (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har brug for lidt hjælp da jeg er lidt i tvivl.

Jeg skal beskrive luftmodstadnen for en bold og gøre rede for i hvilke tilfælde luftmodstanden kan beskrives som v^2 loven.

v^2 loven er: Fluft=-k*v^2.

Her er jeg lidt i tvivl om hvordan jeg skal starte det om jeg skal begynde med at forklare Reynolds konstanten. Ku derudover godt bruge noget hjælp til at se hvordan luftmodstanden påvirker en bold


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2009 af Roed308 (Slettet)

 Hej :)

Med hensyn til v^2 loven handler det om at bolden vil accelerere indtil den når terminalhastigheden. 

Det vil sige at tyngdekraften bliver lig med v^2 loven og den resulterende kraft 0.  (i lodret bevægelsesretning !!!)

m*g=-k*v^2

Inden bolden opnår terminalhastigheden, kan man beregne den resulterende kraft på bolden.

Fres=m*g-k*v^2

da den resulterende kraft er Fres=m*a (newtons anden lov) kan vi indsætte dette. 

m*a=m*g-k*v^2  =>  m*v'=m*g-k*v^2 

nu kan differentialligningen løses med hensyn til t. 

hvis du indsætter v=s' kan du finde en formel for stedfunktionen og sammenligne positionsværdierne altså teori kontra "praksis" 

hvis der er overensstemmelse kan du konkludere at v^2 formlen var nyttig at bruge ;) (eller det modsatte) 

håber at du kan bruge svaret. :)


Svar #2
06. december 2009 af Andieca (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)

Problemet er bare jeg ikke har nogle praksis tal at sammenligne med så det sidste giver ikke helt mening for mig.

Herfra:

nu kan differentialligningen løses med hensyn til t.

hvis du indsætter v=s' kan du finde en formel for stedfunktionen og sammenligne positionsværdierne altså teori kontra "praksis"

hvis der er overensstemmelse kan du konkludere at v^2 formlen var nyttig at bruge ;) (eller det modsatte)

håber at du kan bruge svaret. :)

Forstår jeg ikke hvordan jeg skal gøre det da jeg skal beskrive hvorfor den gælder.


Skriv et svar til: SRP- Skrådt kast med luftmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.