Matematik

differentialregning

05. december 2009 af frosten (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej allesammen. jeg sidder her med en aflevering som omhandler differentialregning.
 - uheldigvis har jeg været syg en stor del af forløbet hvor vi har gennemgået dette, så jeg har lidt problemer . .

opgave siger:
opskriv de grundlæggende potensregler og brug dem til at omskrive følgende funktioner til potenser af X . Udregn derefter f'(x) :

hvor den første opgave "a" hedder : f(x)=4. roden af x

nogle der kan hjælpe mig til hvordan denne skal løses ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2009 af mathon

f(x) = x1/4

f '(x) = (1/4)·x1/4-1 = (1/4)x-3/4


Svar #2
05. december 2009 af frosten (Slettet)

jeg er med på hvordan du får den øverste del.

men hvad gør du i den nederste?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2009 af mathon

hvordan differentierer du
xn ?                      n∈R


Svar #4
05. december 2009 af frosten (Slettet)

jamen det er jo den del jeg ikke forstår , er der nogle regneregler omkring differentiation man bruger ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2009 af mathon

genopfriskning af hukommelsen:

        (xn)' = n·xn-1


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2009 af purrrity (Slettet)

mathon, gider du se det igennem?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. december 2009 af Woodfarmer (Slettet)

- Jeg tror lige jeg sletter mit indlæg igen.


Svar #8
05. december 2009 af frosten (Slettet)

hm jeg tror jeg er ved at forstå det . tak (:

men hvad så i den her opgave hvor den hedder:
f(x)= √x • 4√ x

er det så lig : f(x) = x1/2 • x1/4


Svar #9
05. december 2009 af frosten (Slettet)

og så kan jeg igen ikke rigtigt komme videre derfra ? ^^


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. december 2009 af mathon

Ja
og
      f(x) = x1/2 • x1/4 = x1/2+1/4 = x3/4

      f '(x) = (3/4)·x(3/4)-1 = (3/4)·x-1/4


Svar #11
05. december 2009 af frosten (Slettet)

nårh jo . tak , nu har jeg endelig forstået det :b


Svar #12
05. december 2009 af frosten (Slettet)

hvad gør man så hvis man skal udregne f '(x) for en funktion?

fx. hvis man skal udregne f '(x) for funktionen f(x) = (3x3 - 2x2)/x 


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. december 2009 af mathon

#12
se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=774238


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.