Matematik

lingninger

05. december 2009 af michellabalder (Slettet)

Mangler lige lidt hjælp til hvordan jeg kan hjælpe min søn. Alt for mange år siden jeg gik i skole og har aldrig haft det sidende.

5x - 7 = 3 x + 1

4x/5 = 8 ( kan ik lige lave den der streg under 4x og over 5 )

Hvordan regner man dem ud...skal have skåret det ud i pap.

Henriette


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2009 af Dynin (Slettet)

#0

5x - 7 = 3 x + 1               flyt x'erne over på den ene side og tallene over på den anden

5x-3x=1+7                      som er

2x=8                               del med 2 (koef. foran x)

x=4


Svar #2
05. december 2009 af michellabalder (Slettet)

Ok den er jeg med på og har forstået det.

Kan du så hjælpe mig med den anden ligning?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. december 2009 af Dynin (Slettet)

#2

4x/5 = 8     gang igennem med 5

4x=5*8      dvs.

4x=40       del med 4

x=10


Svar #4
05. december 2009 af michellabalder (Slettet)

Tak for hjælpen...den er nu forstået.


Skriv et svar til: lingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.