Matematik

toppunktet

06. december 2009 af Malene92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funtion f er bestemt ved

f(x) = x^3-3x^2+2x

det oplyses at grafen f har to tangenter med hældningskoefficient på 11

bestem førstekordinatet til røringspunktet for hver af disse tangenter?

Hvordan griber jeg den an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du finder først hældningskoeffecienten vbed at differentiere, så sætter du det lig 11 og løser for x. Prøv først at tegne den op, så kan du danne dig et billede af, hvordan den forløber.


Svar #2
06. december 2009 af Malene92 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt, når man så har sat den lig 11 og løst x, hvordan kan det være svaret


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

f ' (x) = 3*x2-6*x+2 = 11 <=> x = 3 eller x = -1


Skriv et svar til: toppunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.