Matematik

hjælp!?

06. december 2009 af raspatue (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn længden af vinkelhalveringslinjen fra A, v-A , i trekant ABC, når det oplyses, at
a = 38, b = 33 og c = 27.
 

er der nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2009 af peter lind

Brug sinusrelationerne til at finde vinkel A. Brug dernæst sinusrelationerne eller cosinusrelationerne til at find vinkel B og/eller C. Kald vinkelhalveringsliniens skæring med a for D. Lav en tegning. Se så på trekant ABD eller ACD. Her kende du 2 vinkler og en side. Find vinkel D af summen af vinkler i en trekant og brug dernæst sinusrelationerne til at finde vinkelhalveringslinien.


Svar #2
06. december 2009 af raspatue (Slettet)

kan du hjælpe mig lidt igang det er helt væk lige pt :(?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2009 af peter lind

Jeg skulle også have skrevet cosinusrelationen i den første sætning. Der gælder a2=b2+c2-2c*b*cos(A)


Svar #4
06. december 2009 af raspatue (Slettet)

Nu har je regnet vinklerne ud så A = 77,88  B= 58,11 og C =  44,01

og hvad gør jeg så nu? og kender du svaret? så du evt kan se om jeg har lavet det rigtigt? :)


Svar #5
06. december 2009 af raspatue (Slettet)

D= 19,36 er det rigtigt?


Skriv et svar til: hjælp!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.