Matematik

lineær vækst

06. december 2009 af camillaa23 (Slettet)

hvis x vokser med den absolutte tilvækst h fra x0 til x0+h,ændre funktionensværdierne sig fra f(x0) til F(x0+h) dvs den absoullte vækst er

f(x0+h)-f(x0)=a(xo+h)+b.(ax0+b)=ah

det hvad der står i min bog , og kan ikke rigtig forstå det , har du mulighed for at forklare det lidt dybere med et forståeligt sprog xD


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2009 af sigmund (Slettet)

Vi går ud fra f(x) = a*x + b og udregner f(x0+h)-f(x0). Sætter vi x0+h ind for x, får vi f(x0+h) = a*(x0+h) + b = a*x0 + a*h + b. På samme måde fås f(x0) = a*x0 + b. Trækker vi disse fra hinanden, fås f(x0+h) - f(x0) = a*x0 + a*h + b - (a*x0 + b) = a*x0 + a*h + b - a*x0 - b = a*h.

Jeg håber, du kan følge disse udregninger. Ellers må du spørge igen.


Skriv et svar til: lineær vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.