Matematik

Omskrivning af brøk

06. december 2009 af dubbster (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Kan nogen hurtigt forklare hvorfor at:

h/(√(2)/2) er lig √(2)·h

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2009 af matethemouse (Slettet)

√(2) / 2 = √(2) / (√(2) / √(2)) = 1/√(2)

=> h / (√(2) / 2) = h / (1 / √(2))= h * √2

Kort sagt, så udnytter du bare at 2 er det samme som √2 * √2


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. december 2009 af NejTilSvampe

 h/(√(2)/2)  =  2h/√2

(2h/√2)2 = 4h2 / 2 = 2h2

√(2h2) = √2 *h


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. december 2009 af keg (Slettet)

kig først på nævneren som hedder:

√2/2=√2/√2*√2=1/√2  , og derefter på hele udtrykket

 og så skal man blot vide at man dividerer med en brøk

ved at  gange med den omvendte

og den omvendte(eller reciprokværdien) af 1/√2 er √2

 så derfor h*√2


Svar #4
06. december 2009 af dubbster (Slettet)

Altså h/(√(2)/2) er lig

h/(√(2)/√(2)*√(2)) er lig

h/(1/√(2)) derefter ganges med √(2) og nævneren opløses ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. december 2009 af NejTilSvampe

a/(b/c) = (a*c)/b

(a/b)/c = a/(c*b)


Svar #6
06. december 2009 af dubbster (Slettet)

Tusind tak for hjælpen alle sammen.


Skriv et svar til: Omskrivning af brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.