Matematik

Integralregning

07. december 2009 af bsm (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Nogle der kan hjælpe?:)

1) Vis at x- ln(x)+5 + 1/2e2x     

er en stamfunktion til 2x - 1/x +e2x

2) Vis at G(x) = 6ln(x)-3x2 +6x er en stamfunktion til g(x) = 6(1-x2+x) / x , x>0 

3 a) Bestem den stamfunktion til funktionen f(x)= 3x -4, hvis gaf går gennem punktet (1,6)

b) Bestem den stamfunktion til funktionen g(x) =3x2 + 1, hvis graf går gennem pumktet (-1,5)

4a) Bestem den stamfunktion til funktionen f(x) = 10/x , x>0, hvis graf går gennem punktet (e,7)

b) Bestem den stamfunktion til funktionen g(x) =4e-x, hvis graf går gennem punktet (-1,e)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal selv give nogle forslag først


Svar #2
07. december 2009 af bsm (Slettet)

 3a) Jeg finder en vilkårlig stamfunktion til f(x). F(x)= 1,5x2 - 4x  +k 

Derefter bestemmer jeg konstanten k  ved at indsætte pumktets kordinater i udtrykket for F(x)

F(1) = 6

Så kan jeg ikke komme videre, og er ikke sikker på stamfunktionen er rigtig. 

3b) Stamfunktionen er G(x) =x3+x+k

Kordinattallenne indsættes i udtrykket for G(x)

G(-1)=5

Her kan jeg heller ikke kommer videre


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.